Dags att byta jobb?

Det finns många sätt att lista ut om det är dags att byta jobb – men trots detta är det få som faktiskt vågar, orkar eller ens inser att det är dags byta. Så hur vet man egentligen när det är dags att byta och hur byter man jobb på bästa, smidigast vis?

”Om man hittat ett bra jobb, då är man ofta där tills man går i pension. Försörjningen är viktig och man äventyrar inte den i onödan även om man skulle vilja” läs mer genom att klicka här.

2275035-question-mark-sketchAlla tycker vi om att ha unika visitkort från Johnlook i Stockholm nerstoppade i plånboken, men vad gör vi när vi inte längre trivs med vår jobbtitel och befattning längre? Idag är det många som har en fast tjänst som egentligen vill byta jobb då man antingen tröttnat på sitt yrke eller sin arbetsplats, är missnöjda med sitt arbete eller helt enkelt inte trivs i sin roll längre. Dock är det få som faktiskt vågar ta steget och lämna sin nuvarande arbetsplats eller som ens söker sig mot ett nytt arbete, skriver SvD. Men hur vet man att det är rätt läge att byta jobb då? Några enkla saker att titta efter listas i Dagens nyheter, och om någon eller flera av följande stämmer in på dig är det dags att dra:

  1. Du vill inte vara på jobbet – helgen, semester och pension är saker du ständigt längtar efter och tiden dit känns alltid alltför lång.
  2. Jobbet är inte roligt – ingenting på din arbetsplats känns roligt och det du gör under arbetstid tär på din energi. Du är helt ointresserad och oinspirerad, vilket din omgivning märkt av.
  3. Avundsjuk – du har svårt att ge positiv feedback när någon i din närhet, vän/kollega, gör bra ifrån sig, du känner missunnsamhet gentemot personen och du tycker att dennes framgång är ditt misslyckande.
  4. Börja om – du är inte längre nöjd med ditt liv, du vill börja från noll med skola, betyg, vänner och karriärsval.
  5. Hälsan är inte vad den en gång var – sömnsvårigheter, huvudvärk och magont, du vill verkligen inte till jobbet och det påverkar ditt psykiska och fysiska välmående.
  6. It´s all about the Money – enda anledningen till att du är på jobbet är lönen, skulle du vinna på Triss, Bingo eller bli rik på annat sätt skulle du saga upp dig på fläcken och aldrig se tillbaka.