Så undviker du Stockholms kollektivtrafik

Stockholms Länstrafik rekommenderar alla i Stockholm att undvika att resa kollektivt om det inte är nödvändigt. Vilka alternativ till att resa kollektivt kan du använda dig av för att ta dig till arbetet på smidigaste sätt?

Det har knappast funnits någon bättre tid att köra elsparkcykel i Stockholm, med tanke på reglerna som nu gäller i stadens kollektivtrafik. I och med spridningen av Covid-19 rekommenderas folk att avstå resor i kollektivtrafiken, om de inte är absolut nödvändiga. För dem som trots allt måste resa kollektivt gäller en del särskilda förhållningsregler. Bland annat har SL gjort så att resenärer inte kan kliva på bussarna längst fram. Förutom det rekommenderas också att passagerare sätter sig så utspritt som möjligt. Det har till och med talats om att kollektivtrafiken kan stängas helt om smittspridningen skulle öka. Du behöver knappast fler skäl till att kolla på om det finns alternativa sätt för dig att pendla mellan hemmet och jobbet.

Så kan du färdas på alternativa sätt i Stockholm

Periodvis har det ju dessutom varit så att trängseln i kollektivtrafiken varit stor ändå, trots de nya riktlinjerna. Så vilka alternativa färdsätt har du att välja bland om du bor i Stockholm? Taxi är väl egentligen det enda alternativet om du inte kan tänka dig att ta dig fram för egen maskin. Samtidigt innebär det ju en risk att kliva in i en taxi under en pandemi. För att inte glömma att det blir kostsamt att åka taxi till och från jobbet varje dag. Återstår gör då de fysiska alternativen att promenera, cykla eller åka elsparkcykel. Som många svenska städer har Stockholms kommun under senare år jobbat på att utveckla förutsättningarna för cyklister. Förutsatt att du inte bor för långt bort är cykling därför ett utmärkt sätt att ta dig in från någon förort till arbetet i centrala stan. Om du bor relativt centralt börjar årstiden bli helt rätt för att promenera till jobbet. Promenerande innebär ju än mer fördelar i form av mentalt och fysiskt välbefinnande. Om det tar en halvtimme för dig att promenera till jobbet får du en timmes promenad totalt varje dag och det är tillräckligt med tid för att det ska göra stor skillnad på många olika plan.

Du får många fördelar med elsparkcykel

Elsparkcykel har många fördelar i sammanhanget. De är enkla att ta sig fram med i täta storstadsmiljöer, inte minst är de dessutom ganska roliga att köra. När det gäller elsparkcykel finns det många fördelar med att du köper en egen. Elsparkcyklarna som går att hyra i staden går ju till exempel inte att köra utanför tullarna. Är det någon tid på dagen då du vill kunna färdas hela vägen hem är det väl när du slutat jobba för dagen? Att äga din egen elsparkcykel innebär dock fler fördelar än så. Många har kritiserat företagen som hyr ut elsparkcyklar med att de inte är så miljövänliga som de påstår. Kritiken består till största delen av att de uthyrda sparkcyklarna sällan håller särskilt länge. Om du köper en egen kommer den ge dig glädje under lång tid framöver.