Orka hela arbetspasset med rätt skor

Att stå och gå långa stunder under dagen är en stor belastning för dina ben och fötter. Jobbar du inom vården har du sällan tid eller möjlighet till vila några längre stunder och därför är det viktigt att du väljer rätt arbetsskor.
Vårdyrket är ett fysiskt ansträngande yrke, då det innebär långa stunder där du tvingas stå och gå utan möjlighet till vila. Att ha rätt arbetsskor och vårdkläder på din arbetsplats är därför av stor vikt för att du ska må bra.

”Det kan bli väldigt varmt där vi jobbar så vi beslutade att använda klänning. Det är snyggt och vi känner oss gladare och ledigare. Även brukarna tycker att vi är fina i klänning”

säger Charlotte angående sin vilja att ha klänning i vården.

Slipp ömma fötter och tunga ben under arbetsdagen. Hos www.skoproffsen.se kan du hitta ett par skor till rimligt pris, som passar dig. Varför inte välja ett par i en uppfriskande färg till de färglösa vårdkläderna?

Tänk på detta när du väljer skor:

sjukhusAtt välja rätt arbetsskor är viktigt för att du ska få stötdämpning, ventilation och för att skon ska sitta säkert på foten. Skon bör därför ha en stötdämpande sula som underlättar både för dina fötter och för dina knän. Att välja en sko som ventilerar ordentligt är också viktigt för att du ska ha en torr fot under hela arbetsdagen året runt, för att förhindra fotsvamp. Att skon ska sitta säkert på foten innebär att skon bör ha ett band för hälen så du inte hasar med skon och riskerar att få benhinneinflammation eller andra symtom och besvär på grund av felbelastning. Skon bör sitta också fast på foten utan att den riskerar att trilla av och orsaka några skador.