Slopat amorteringskrav gav liten effekt

På senare tid har det varit mycket prat om amortering och fått många att verkligen känna panik av att köpa bostad snabbt innan kravet går i lås. Nu blir det inget amorteringskrav men vad man nu sett är att det endast blivit en liten effekt av slopningen.

Den första augusti2543826-ett-sallskapsspel var datumet då amorteringskravet skulle gå av stapeln och många kände pressen att snabbt finna en bostad innan kravet skulle gå igenom. För de som sålde blev det guld och gröna skogar, men för många bostadsköpare, främst i Stockholm, så blev det otroligt dyra affärer. Nu blev det ganska snopet för många som precis köpt när Finansinspektionen meddelade att det inte kommer att bli något amorteringskrav. Dock verkar det inte bli någon större förändring och enligt en artikel i gp.se där de intervjuat många olika mäklare så säger de unisont att skillnaderna inte blivit så märkbara som man förut tänkt sig.

Vi blir bättre på att amortera

Ordet amortering ligger på allas läppar, vilket är något bra. Något annat är att vi även har blivit bättre på att amortera av våra lån. Vilket visar på en bra moral hos oss. Nu när amorteringskravet inte längre är aktuellt har det skapat en liten lättnad av att vi kan exempelvis ta ett privatlån på www.springfinance.se för att få upp kontantinsatsen och sedan betala av det lånet istället för att man ska amortera. Men det som vidare sägs i artikeln är att vi blir mer medvetna om våra lån och skapar ett mer långsiktigt planerande och sparande och med det rustar oss för vad som kan tänkas komma skall.

Bostadsmarknaden är fortsatt hög, även när inte amorteringskravet gäller. Det kommer den vara så länge som det finns fler köpare än vad det finns säljare. Här gäller det att bida sin tid och tänka smart.